Minőségirányítási rendszerek bevezetésének támogatása

Az információbiztonsági szabvány bevezetésekor a folyamatok 60-90%-ban már informatizált. IT szakemberként az elvárások ismeretében segítünk Önnek a ISO 27001 vagy Tisax bevezetése során, vállalkozása így elismert, megbízható és jól követhető üzleti folyamatok mentén működhet.

Ajánlatkérés

Mi az ISO 27001?

Az ISO 27001 egy nemzetközi szabvány, amely az információbiztonság-irányítási (ISMS – Information Security Management System) rendszerek kiépítését és működését szabályozza. Az ISMS olyan keretrendszer, amely segít az adatok biztonságos kezelésében és megőrzésében. Az ISO 27001 szabvány meghatározza az információbiztonság alapelveit, a kockázatmenedzsment folyamatát, a biztonsági irányelveket és kontrollokat.

IT minőségirányítás

Miért fontos az ISMS bevezetése?

  • Az ISMS segít az érzékeny információk védelmében, mint például szellemi tulajdon, üzleti- és személyes adatok.
  • A legtöbb ország és iparág szabályozza az információbiztonsági követelményeket. Az ISMS lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megfeleljen ezeknek az előírásoknak és jogszabályoknak.
  • Az információk biztonságos kezelése biztosítja az üzletmenet folytonosságát, csökkenti a kibertámadások és visszaélések által okozott adatvesztés kockázatát.
  • Az ISMS segítséget nyújt az információbiztonsági kockázatok feltárásában és kezelésében, így csökkentve a jövőben bekövetkező incidensek negatív hatásait.
  • Az ISMS az adatok védelmén túl, lehetővé teszi a szervezet folyamatos fejlődését és a legjobb gyakorlatok elsajátítását az információbiztonság területén.

Az információbiztonság-irányítási rendszer tehát nem csak adataink védelmét szolgálja, hanem a vállalkozás hosszú távú fenntarthatóságát is támogatja.

Milyen előnyökkel jár az ISO 27001 tanúsítvány megszerzése?

A szabvány alkalmazása hozzájárulhat az ügyfelek és partnerek bizalmának megerősítésében az adatbiztonság területén. A tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy a tanúsított szervezet komolyan veszi ügyfelei és partnerei adatainak védelmét. Növeli a hitelességet a konkurenciával szemben, ezáltal lépéselőnyhöz juttatva a céget. A minősítés megszerzése lehetővé teszi a cég számára, hogy olyan piaci szegmenseket célozzon meg, ahol az információbiztonság kritikus fontosságú, például egészségügy, pénzügyi szektor, autóipar.

IT infrastruktúra tervezés & üzemeltés:
Nemzetközi megoldások cégeknek
2023 © IamIT Informatikai Kft.
Website by
Marketing21
crossmenu