Információbiztonsági irányítási rendszerek bevezetése és üzemeltetésének támogatása

Az információbiztonsági-, hálózati- vagy kibervédelmi irányítási rendszerekhez tartozó címek, vizsgák, jogosítványok és igazolások megszerzése és üzemeltetése egyre gyakrabban felmerülő feladata az informatikai szakmának. IT szakemberként az elvárások ismeretében segítünk Önnek ezen a területen is az eligazodásban.

Ajánlatkérés

Mi az ISO 27001?

Az ISO 27001 egy nemzetközi szabvány, amely az információbiztonság-irányítási (ISMS – Information Security Management System) rendszerek kiépítését és működését szabályozza. Az ISMS olyan keretrendszer, amely segít az adatok biztonságos kezelésében és megőrzésében. Az ISO 27001 szabvány meghatározza az információbiztonság alapelveit, a kockázatmenedzsment folyamatát, a biztonsági irányelveket és kontrollokat.

IT minőségirányítás

Miért fontos az ISMS bevezetése?

  • Az ISMS segít az érzékeny információk védelmében, mint például szellemi tulajdon, üzleti- és személyes adatok.
  • A legtöbb ország és iparág szabályozza az információbiztonsági követelményeket. Az ISMS lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megfeleljen ezeknek az előírásoknak és jogszabályoknak.
  • Az információk biztonságos kezelése biztosítja az üzletmenet folytonosságát, csökkenti a kibertámadások és visszaélések által okozott adatvesztés kockázatát.
  • Az ISMS segítséget nyújt az információbiztonsági kockázatok feltárásában és kezelésében, így csökkentve a jövőben bekövetkező incidensek negatív hatásait.
  • Az ISMS az adatok védelmén túl, lehetővé teszi a szervezet folyamatos fejlődését és a legjobb gyakorlatok elsajátítását az információbiztonság területén.

Az információbiztonság-irányítási rendszer tehát nem csak adataink védelmét szolgálja, hanem a vállalkozás hosszú távú fenntarthatóságát is támogatja.

Milyen előnyökkel jár az ISO 27001 tanúsítvány megszerzése?

A szabvány alkalmazása hozzájárulhat az ügyfelek és partnerek bizalmának megerősítésében az adatbiztonság területén. A tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy a tanúsított szervezet komolyan veszi ügyfelei és partnerei adatainak védelmét. Növeli a hitelességet a konkurenciával szemben, ezáltal lépéselőnyhöz juttatva a céget. A minősítés megszerzése lehetővé teszi a cég számára, hogy olyan piaci szegmenseket célozzon meg, ahol az információbiztonság kritikus fontosságú, például egészségügy, pénzügyi szektor, autóipar.

IT infrastruktúra tervezés & üzemeltés:
Nemzetközi megoldások cégeknek
Website by
Marketing21
crossmenu