IT biztonság

IT biztonság szolgáltatás és tanácsadás kis- és középvállalatok számára az IamIT szakembereitől. Ha Önnek is fontos, hogy vállalata informatikai rendszerei és adatai biztonságban legyenek, valamint edukációra, tanácsra lenne szüksége azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudja megvédeni cégét, forduljon bizalommal az IamIT csapatához! Kérjen vállalatra szabott ajánlatot!

Ajánlatkérés

Mit jelent az IT biztonság?

IT biztonság tanácsadás

Ahogy a fizikai világban az otthonunkat, úgy a virtuális térben is adatainkat, dokumentumainkat és a teljes informatikai infrastruktúrát fontos megvédeni az illetéktelenekkel szemben. A home office elterjedésével még fontosabbá vált ez a téma, ami az IT szakmát jelentős fejlődésre kényszerítette. Az egyre inkább online térben zajló világban egyre több csaló és "hacker" bukkan fel, akik ma már profi módon képesek adatokat lopni és kicsalni áldozataiktól.

Egy hitelesnek tűnő e-mail a banktól, ami kártyaadatokat kér, egy nagyon valóságos fizetési felszólítás az áramszolgáltatótól vagy egy zsaroló levél, ami pénz ellenében ígéri, hogy nem teszi közzé a rólunk készült privát videót. Bizonyára mind belefutottunk már valamelyikbe, ha nem az összesbe. Ezeknek bedőlni könnyű és magánemberként is nagy károkat okozhat, egy magas költségvetésű vállalatnál pedig különösképpen.

Ezért nagyon fontos, hogy a rendszereinket -, legyenek azok helyi vagy felhőben tárolt adatok - megvédjük. Az IamIT szenior informatikusai szakképzett segítséget nyújtanak ezen a téren is. Erős rendszerekkel védjük vállalata adatait és dokumentumait, valamint fontos tanácsokkal látjuk el annak érdekében, hogy Ön és munkatársai képesek legyenek kiszűrni a gyanús e-maileket és e-mailcímeket.

IT biztonság szolgáltatás az IamIT-tól

Informatikai biztonság: vírusirtók

Az adatok ellopásának egyik gyakori és népszerű módja a vírus általi támadás. A vírust küldők nagyon jól tudják, milyen eszközökkel vehetik rá az embereket, hogy rákattintsanak a bizonyos vírust hordozó linkre. Ha ez megtörténik, az nagyon veszélyes lehet a vállalatra és akár a dolgozókra nézve is, hiszen a cég adatközpontja minden munkavállaló adatait tartalmazzák.

A vírusirtók nagy segítséget nyújtanak, azonban elsődlegesen nekünk kell résen lennünk. Habár az IamIT által biztosított különböző vírusirtók segíthetnek idejében felismerni a gyanús e-mail címeket és linkeket, valamint erre figyelmeztetnek is, fontos, hogy mi magunk is mindig gyanakodjunk és ne kattintsunk rá olyan linkre, vagy válaszoljunk meg olyan üzenetet, amiről nem tudjuk biztosan, hogy hiteles feladótól származik!

Ajánlatkérés
Informatikai biztonság

IT biztonság: 2FA / MFA, avagy a két- vagy többfaktoros azonosítás

Ma már életünk nagy részét online éljük, gondoljunk csak a közösségi médiára, e-mailre és egyéb kommunikációs csatornákra. Ezeken a platformokon rengeteg adat, információ, valamint privát beszélgetések találhatók. Emellett a kisebb-nagyobb cégek többsége is online, a felhőben tárolja és osztja meg egymással a bizalmas iratokat, dokumentumokat és szerződéseket. Ezek védelmét szoftveresen igen nehéz megoldani, így már rögtön a bejelentkezésnél kell kezdeni a védekezést. A többfaktoros azonosítás remek megoldást nyújt a problémára.

Mi a kétfaktoros hitelesítés?

A legtöbb platform már biztosítja a két- vagy többfaktoros hitelesítés lehetőségét. Ennek lényege nem más, minthogy az adott oldalra való bejelentkezéskor egy másik digitális eszköz is belép a hitelesítésbe, így nem elég csak a jelszót ismerni. A leggyakoribb formája ennek, hogy amikor a számítógépről szeretnénk bejelentkezni, a jelszó beírása után a telefonunkra SMS-ben egy kódot kapunk, amit be kell írnunk a bejelentkezés sikerességéhez. Ha a platform nem kéri az azonosító kódot a jelszó megadását követően, máris tudjuk, hogy nem a hiteles platformon próbálkozunk és csalással van dolgunk.

Habár ez a módszer sokszor időigényesnek és kényelmetlennek tűnhet, fontos megérteni, hogy így is megéri inkább a biztonságot választani. Ha ugyanis kényelemből nem óvjuk magunkat és adatainkat, jelentős negatív következményei lehetnek egy esetleges adathalászatnak.

Jelszókezelő használata

Ma már egy amatőr hackernek sem okoz kihívást egy gyenge jelszó feltörése, vagyis egy olyan jelszó, ami rövid, nem tartalmaz különböző karaktereket, számokat, valamint kis- és nagybetűket. Emellett sokan abba a hibába esnek, hogy a megjegyezhetőség és kényelem érdekében egyetlen jelszót használnak minden platformon. Ez nagyon veszélyes, hiszen a csalónak csak egyszer kell hozzáférnie és máris minden felhasználói fiókunk felett átveheti az irányítást.

Egy jelszókezelővel azonban elébe mehetünk a problémának. Egy ilyen program minden platformhoz különböző, elegendő hosszúságú és változatos karaktereket tartalmazó jelszót generál.

IT biztonság:
Miért válasszon minket?

IT biztonsági megoldások

Idő- és költséghatékony megoldás

Ha cégének profilja távol áll az informatikától, sok időt vehet igénybe, míg utánajár és megbizonyosodik arról, hogy melyik megoldások lennének vállalata számára a legjobbak. Ha ránk bízza IT infrastruktúrájának védelmét, Ön az időt saját szakmájára és az eredmények elérésére fordíthatja. Nem beszélve arról, milyen felesleges kiadásokba verheti magát, ha különböző helyekről szerez be különböző szoftvereket és biztonsági rendszereket. Az IamIT-nál egyetlen biztos kézben tudhatja a teljes rendszert, ráadásul csak a cégére szabott csomag árát kell megfizetnie.

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk

Nem csak az IT biztonság fontos, hanem a teljes IT infrastruktúra telepítése és üzemeltetése? Esetleg csak informatikai tanácsot kérne? Nem gond. Kérjen ajánlatot és szakembereink felmérik vállalata jelenlegi technikai hátterét, majd meghatározzák, milyen változtatásokra és újításokra van szükség ahhoz, hogy a munkafolyamatok gördülékenyen mehessenek.

Az adathalászok leggyakoribb trükkjei

IT védelem
E-mailen keresztül

Az üzleti világ egyik leggyakoribb csalása az e-mailes adathalászat. Ennek számos változata létezik. Az e-mail érkezhet egy hitelesnek tűnő e-mailcímről egy másik cég nevében, például jelszóváltoztatási kérelemmel. De akár saját főnökünktől is kaphatunk e-mailt, aki az éppen zajló meetingjéhez sürgősen kér be tőlünk dokumentumokat. Ilyen gyanús esetekben mindig ellenőrizzük a feladó e-mail címét. Különösen akkor kezdjünk gyanakodni, ha a levélben a feladó azt kéri, kattintsunk az e-mailben található linkre, esetleg pénzt vagy dokumentumokat kér be bármilyen formában.

Webshopos rendelés

Az sem ritka, hogy SMS-t kapunk a webshoptól vagy a futártól, hogy a csomag elkeveredett, esetleg a fizetés sikertelen volt. Sok esetben bukik le úgy a csaló, hogy tudjuk, nem is rendeltünk semmit online. Amennyiben viszont minden egybevág és valóban van függőben lévő online rendelésünk, szintén az SMS-ekben szereplő link keltse fel bennünk a gyanakvást! Ilyenkor keressük fel az adott webshopot.

Banki megkeresés

A szélhámosok gyakori eszköze a megfélemlítés. Mind megijedünk, ha a banktól kapunk hívást, hogy gyanús tevékenységet észleltek a számlán, így a kártyánkat letiltották. A feloldáshoz pedig a bankkártya adatokra lesz szüksége a banki ügyintézőnek. Ez azonban azonnal legyen gyanús. A bank mindenhez hozzáfér, sosem fogja tőlünk kérni a bankkártyánk adatait. Ilyenkor közöljük az "ügyintézővel", hogy visszahívjuk a bank központi telefonszámán. A csaló természetesen ezt nem fogja hagyni, esetleg sürgetni fog az eset súlyosságára hivatkozva.

IT infrastruktúra tervezés & üzemeltés:
Nemzetközi megoldások cégeknek
Website by
Marketing21
crossmenu